Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lillemors semlor

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Detta recept fick vi av en äldre dam som serverade oss fantastiska semlor en gång för länge sedan. Receptet använder vi alltid - semlorna blir "mjuka" och underbara!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i bunken, tillsätt socker och salt, låt det reagera. Smält smöret och blanda i mjölken, värm till 37 grader. När jästen smält tillsätts smör, mjölk och ägg. Blanda hjorthornssaltet med vetemjölet. Tillsätt mjöl, lite i sänder, och arbeta tills degen är blank och smidig. VIKTIGT: Jäs degen i 15 minuter. Arbeta ihop degen och ta upp den på bakbordet. Dela degen i lika stora bitar (de känns ganska små!) och rulla runda bullar. Lägg på plåt med gott om utrymme. VIKTIGT: Jäs på plåten ca 45 minuter. Grädda bullarna i 225-250 graders värme i ca 7 min (tills de känns lätta).
  2. Fyllning: Skär av locket och gröp ur en rejäl grop i bullen och lägg inkråmet i en bunke. Blanda med mandelmassa och lite mjölk eller grädde till en smet. Fyll bullarna med mandelmassa och vispad grädde, lägg på locket och sikta florsocker på.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • asabar 4 augusti 2012

    hej de godaste semlor jag smakat

  • chickenmother 10 februari 2013

    I beskrivningen står att ägg ska tillsättas, men det står inte ägg i ingredienserna. Hur många ägg?

  • fahannan 10 februari 2013

    Oj hoppsan. Man penslar bullarna med uppvispat ägg ☺

  • fahannan 10 februari 2013

    Ägget blandas med smör-mjölken. Ett annat tips - blanda kardemumma i både bulldegen och mandelmassesmeten. Jättegott tyckte alla som smakade!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.