Detta recept fick vi av en äldre dam som serverade oss fantastiska semlor en gång för länge sedan. Receptet använder vi alltid - semlorna blir "mjuka" och underbara!
Instruktioner
- Smula sönder jästen i bunken, tillsätt socker och salt, låt det reagera. Smält smöret och blanda i mjölken, värm till 37 grader. När jästen smält tillsätts smör, mjölk och ägg.
Blanda hjorthornssaltet med vetemjölet. Tillsätt mjöl, lite i sänder, och arbeta tills degen är blank och smidig.
VIKTIGT: Jäs degen i 15 minuter.
Arbeta ihop degen och ta upp den på bakbordet. Dela degen i lika stora bitar (de känns ganska små!) och rulla runda bullar. Lägg på plåt med gott om utrymme.
VIKTIGT: Jäs på plåten ca 45 minuter.
Grädda bullarna i 225-250 graders värme i ca 7 min (tills de känns lätta).
- Fyllning:
Skär av locket och gröp ur en rejäl grop i bullen och lägg inkråmet i en bunke. Blanda med mandelmassa och lite mjölk eller grädde till en smet. Fyll bullarna med mandelmassa och vispad grädde, lägg på locket och sikta florsocker på.
Publicerat den
4 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hej de godaste semlor jag smakat
I beskrivningen står att ägg ska tillsättas, men det står inte ägg i ingredienserna. Hur många ägg?
Oj hoppsan. Man penslar bullarna med uppvispat ägg ☺
Ägget blandas med smör-mjölken. Ett annat tips - blanda kardemumma i både bulldegen och mandelmassesmeten. Jättegott tyckte alla som smakade!