Ljuvligt god och saftig kaka med hallon och lime.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 2 liter.
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt. Blanda ner det tillsammans med filmjölken i smeten. Tillsätt limeskal och saft och rör till en jämn smet.
- Fördela hälften av smeten i formen. Strö över hälften av hallonen, därefter resten av smeten och till sist resten av hallonen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna något i formen innan den stjälps upp. Låt kakan kallna.
- Blanda ingredienserna till glasyren, som ska bli tjock men ändå rinnande. Ringla den över kakan. Garnera gärna kakan med lite extra rivet limeskal och färska hallon vid servering.
Publicerat den
7 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar