Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limemarinerade jordgubbar med mascarponecréme

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En fräsch, somrig dessert med smakrika jordgubbar, knapriga havresmulor och len mascarponecréme. Inte så förtjus i lime? Byt ut lime och lime curd mot citron och lemon curd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär jordgubbarna i mindre bitar och blanda med rivet limeskal och honung. Låt marinera i några timmar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Blanda ingredienserna till havresmulorna till en smulig massa. Häll ut smulorna på ett bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Rör gärna om bland smulorna. Låt svalna.
  4. Vispa lime curd, mascarpone och limesaft. Tillsätt grädden och vispa tills smeten tjocknar.
  5. Montera desserten genom att varva jordgubbar, mascarponecréme och havresmulor i ett vackert glas eller skålar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.