Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limeparfait med vaniljrabarber

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Efterrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finriv grönt skal från limen. Vispa äggulor och socker luftigt. Tillsätt limeskal och juice från limen. Vispa tjock grädde i en ny bunke. Vänd försiktigt ner grädden i äggsmeten. Portionera ut smeten i portionsglas. Ställ in i frysen i cirka 1 timme.
  2. Ansa och skär rabarbern i bitar. Dela vaniljstången på längden. Lägg rabarbern i en kastrull. Tillsätt vin, socker, kanel och vaniljstång. Koka rabarbern mjuk, cirka 10 min. Sila av vätskan och smaka av med socker och hallonsaft. Ställ in i kylskåp.
  3. Ta ut parfaiten 15 minuter före servering. Häll på rabarbersåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.