Fräsch och utsökt efterrätt som står färdig i frysen. Bara att ta fram glasen en stund före serveringstillfället och toppa med den goda kompotten.
Om kompotten blir för lös kan du sola bort lite av vätskan.
Instruktioner
- Vispa gulor och socker riktigt pösigt. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vänd ner vaniljfrön och limeskal i äggblandningen. Vispa grädden och vänd ner den i äggblandningen med luftiga, stora tag. Fördela blandningen i 4 glas eller skålar. Låt vila i frysen i minst 4 timmar.
- Kompotten:
Skala och skiva rabarbern fint. Ansa och skiva jordgubbarna. Lägg rabarber och jordgubbar i en liten kastrull. Häll över saften och tillsätt stött kardemumma. Koka upp och låt sedan puttra på svag värme ca 10 minuter. Låt kompotten svalna.
- Ta fram parfaiten en stund före servering och toppa med kompotten. Garnera med jordgubbar och servera!
Publicerat den
21 maj 2017
Liknande recept
Skriv kommentar