Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linas kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Kyckling i alla former är jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp bacon i små bitar och fräs det. Lägg över i en ugnsfast form. Strimla purjolöken och fräs den i baconfettet och lägg över även detta i formen.
  2. Dela filéerna i mindre bitar, ca 4 bitar. Lägg det sedan ovanpå i formen och krydda med piri-piri krydda.
  3. Koka upp grädde och vin och smaksätt med salt och svartpeppar. Häll detta över filéerna och gratinera i ca 20 minuter i 225 grader varm ugn. Lägg därefter på riven ost och gratinera ytterligare ca 20-25 minuter.
  4. Servera med ris, sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.