Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linas söta marängdröm

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

En marängtårta med sommarens härliga, underbara bär. Recept från Allers nr 23/11.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°. Gör tre lika stora rundlar på bakplåtspapper, 25 cm i diameter.
  2. Vispa vitorna till hårt skum i en ren bunke. Tillsätt socker och vinäger och vispa ytterligare 5-10 minuter eller tills man kan vända bunken upp och ned utan att marängen rör sig.
  3. Smält under tiden 200 g choklad över vattenbad på medelvärme och riv skalet på apelsinerna. När chokladen svalnat något, vänd ned den och apelsinskalet i marängen. Rör inte för mycket, för då försvinner den vackra marmoreringen.
  4. Bred ut smeten i rundlarna och ställ in i ugnen 1 timme. Stäng därefter av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.
  5. Vispa grädden till garneringen. Smält chokladen över vattenbad. Varva marängbottnar, grädde och bär och toppa tårtan med ringlad, smält choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.