En marängtårta med sommarens härliga, underbara bär. Recept från Allers nr 23/11.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125°. Gör tre lika stora rundlar på bakplåtspapper, 25 cm i diameter.
- Vispa vitorna till hårt skum i en ren bunke. Tillsätt socker och vinäger och vispa ytterligare 5-10 minuter eller tills man kan vända bunken upp och ned utan att marängen rör sig.
- Smält under tiden 200 g choklad över vattenbad på medelvärme och riv skalet på apelsinerna. När chokladen svalnat något, vänd ned den och apelsinskalet i marängen. Rör inte för mycket, för då försvinner den vackra marmoreringen.
- Bred ut smeten i rundlarna och ställ in i ugnen 1 timme. Stäng därefter av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.
- Vispa grädden till garneringen. Smält chokladen över vattenbad. Varva marängbottnar, grädde och bär och toppa tårtan med ringlad, smält choklad.
Publicerat den
15 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar