God och matig fyllning av köttfärs i denna lite annorlunda smörgåstårta.
Instruktioner
- Tärna äpplet och skiva svampen och fräs tillsammans i lite matfett. Ställ åt sidan.
Fräs köttfärsen tillsammans med hackad lök. Salta, peppra och smula i en buljongtärning. Tillsätt crème fraiche och låt koka 8-10 minuter. Låt svalna.
- Tärna äpple, ananas och gurka fint till fyllning 2. Blanda med vispad grädde och majonnäs, smaka av med salt och peppar.
- Kantskär bröden och lägg dem tre och tre. Ta ut runda bottnar. Lägg samman tårtan med fruktfyllningen på första bottnen. Blanda färsen med äpple och svamp och lägg på nästa botten. Täck med den tredje. Lägg gärna tårtan i press en halvtimme genom att lägga en skärbräda och en tyngd över.
- Vispa grädden och blanda med majonnäs och kryddgrönt och bred över och runt kakan. Täck ovansidan med lingon.
Publicerat den
17 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar