Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingon- och päronpajer med saffranssmulor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lingon, päron och saffran i saftiga små portioner ger en härlig känsla av jul. Saffran är gott året runt, så pajerna smakar minst lika bra när höstens lingon och päron skördats som till adventsfikat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med smulorna. Mät upp mjöl och salt och tillsätt det kalla smöret, skuret i mindre bitar. Fördela smöret i mjölet med fingertopparna. Stöt saffranet med litet av sockret och tillsätt det och resten av sockret till mjölblandningen. Nyp ihop till en smulig deg.
  2. Skala och kärna ur päronet och skär det i ganska små bitar. Blanda päronbitarna med lingon, socker och potatismjöl. Fördela hälften av saffranssmulorna i botten av 6 cocotte-formar eller andra ugnsfasta små skålar. Täck smulorna med bärblandningen och avsluta med resten av smulorna.
  3. Grädda formarna på en plåt i mitten av ugnen i 175° 25-30 minuter. Låt pajerna svalna litet och servera dem ljumma med vaniljglass eller en klick grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.