Lingon, päron och saffran i saftiga små portioner ger en härlig känsla av jul. Saffran är gott året runt, så pajerna smakar minst lika bra när höstens lingon och päron skördats som till adventsfikat.
Instruktioner
- Börja med smulorna. Mät upp mjöl och salt och tillsätt det kalla smöret, skuret i mindre bitar. Fördela smöret i mjölet med fingertopparna. Stöt saffranet med litet av sockret och tillsätt det och resten av sockret till mjölblandningen. Nyp ihop till en smulig deg.
- Skala och kärna ur päronet och skär det i ganska små bitar. Blanda päronbitarna med lingon, socker och potatismjöl. Fördela hälften av saffranssmulorna i botten av 6 cocotte-formar eller andra ugnsfasta små skålar. Täck smulorna med bärblandningen och avsluta med resten av smulorna.
- Grädda formarna på en plåt i mitten av ugnen i 175° 25-30 minuter. Låt pajerna svalna litet och servera dem ljumma med vaniljglass eller en klick grädde.
Publicerat den
21 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar