Med färdigköpt smördeg går det snabbt att baka de här bakelserna. Som det mesta som bakas av smördeg smakar de bäst lite ljumma.
Instruktioner
- Kavla ut degen till en ca ½ cm tjock skiva. Skär den i 10 fyrkantiga bitar och lägg dem på bakpappersklädda plåtar.
- Pensla bitarna med uppvispat ägg. Se till att ägget inte rinner över kanterna, då höjer inte degen sig!
- Lägg en sked lingonsylt i mitten på varje bakelse.
- Blanda vetemjöl och socker. Smula ner matfettet med fingertopparna så att det blir en smuldeg.
- Strö smuldegen över bakelserna, lite tjockare runt kanterna så att sylten bara syns lite i mitten. Tryck lite på smulorna så att de fastnar i degen.
- Grädda bakelserna i ugn vid 250 grader ca 15 minuter eller tills de är ljusbruna. Låt dem svalna på galler.
- Om man använder äppelmos i stället för lingonsylt, smakar det gott om man kryddar med lite kanel på moset.
Publicerat den
17 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar