Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonmousse med mandelflarn

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En krämig efterrätt med krispiga mandelflarn som är en fräsch avslutning på en god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädde och lingon i en kastrull. Låt det stå i 10 minuter. Mixa lingongrädden med en mixerstav. Sila av lingongrädden så att överflödig vätska försvinner.
  2. Värm upp lingongrädden något och tillsätt grovt hackad choklad. Vispa upp mascarponen och vänd ner den i lingonblandningen. Fyll moussen i portionsglas och ställ dem kallt i ca 4 timmar.
  3. Sätt ugnen på 150 grader.
  4. Blanda alla ingredienser till mandelflarnen i en kastrull. Låt blandningen sjuda en stund och rör om försiktigt.
  5. Klicka ut smeten i 6-8 högar på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt eftersom de flyter ut i ugnen. Grädda kakorna mitt i ugnen i 5-8 minuter. Låt kakorna kallna.
  6. Bryt sönder kakorna i bitar och stick ner dem i moussen vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pihal 7 november 2013

    I ingredienslistan för mandelflarn har du skrivit 1½ dl mandelflarn, är det 1½ dl havregryn du menar? Hälsningar Pia

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.