En krämig efterrätt med krispiga mandelflarn som är en fräsch avslutning på en god middag.
Instruktioner
- Koka upp grädde och lingon i en kastrull. Låt det stå i 10 minuter. Mixa lingongrädden med en mixerstav. Sila av lingongrädden så att överflödig vätska försvinner.
- Värm upp lingongrädden något och tillsätt grovt hackad choklad. Vispa upp mascarponen och vänd ner den i lingonblandningen. Fyll moussen i portionsglas och ställ dem kallt i ca 4 timmar.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda alla ingredienser till mandelflarnen i en kastrull. Låt blandningen sjuda en stund och rör om försiktigt.
- Klicka ut smeten i 6-8 högar på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt eftersom de flyter ut i ugnen. Grädda kakorna mitt i ugnen i 5-8 minuter. Låt kakorna kallna.
- Bryt sönder kakorna i bitar och stick ner dem i moussen vid servering.
Publicerat den
7 november 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
I ingredienslistan för mandelflarn har du skrivit 1½ dl mandelflarn, är det 1½ dl havregryn du menar? Hälsningar Pia