Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortronparfait á la Cattelin

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag brukar passera sylten i en sil för att få bort kärnorna men det är ju en smaksak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skilj gulorna från vitorna. Spara vitorna i kylen eller frys dem. De går bra att vispa efter frysning.
  2. Blanda gulor och socker i en rostfri kastrull eller bunke, ställ den i vattenbad och vispa hela tiden tills smeten når 50°. Värm försiktigt, för om smeten blir för varm kan den lätt klimpa sig. När smeten nått 50° och börjat tjockna lite tar man bort bunken ur det varma vattnet men fortsätter vispa tills temperaturen sjunkit till 21°. Elvisp duger fint.
  3. Vispa grädden, ej för hårt. Blanda sylt och likör. Vänd sedan ihop smeten, sylten och grädden och häll i sockerkaksform. Ställ i frysen och täck med folie då det hårdnat.
  4. När parfaiten ska ätas ska formen doppas i hett vatten och innehållet sedan stjälpas upp på serveringsfat. Gör det ca 30 minuter innan den ska serveras.
  5. Garnera med mandelflarn och servera ett glas gott portvin till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.