Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonpäron med grädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod och detta kan man ha på bröllop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj lingonen. Koka upp lingon, socker och vatten och citron. Låt sjuda 10 minuter.
  2. Skala under tiden päronen och lägg ner dem i koket. Låt koka tills päronen är mjuka. Det kan variera från en halvtimme till flera timmar beroende på hur hårda päronen är från början.
  3. Häll päron och lag i en väl rengjord glasburk och tillslut på en gång. Förvara burken kall, då håller den sig cirka fyra månader.
  4. Eller ät upp päronen med detsamma! Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.