Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonpäron med kardemumma-grädde

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Använd fasta päron så blir resultatet bäst

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp lingon, socker, vatten och kryddor i en kastrull och koka i 10 min. Pressa lingonen mot kanten så att de avger sin saft, låt dem vara kvar. Skala päronen men behåll skaftet kvar, skrapa skaftet lätt med kniven. Skär av lite vid undersidan av päronen så att de kan stå stadigt. Lägg ner päronen i lagen och koka dem sakta i ca 15 min skatt de blir mjuka. Låt kallna. Vispa grädden till ett fast skum. Rör ner créme fraiche, stött kardemumma och citronskal. Vispa vidare tills krämen är fast och fluffig.
  2. Servera päronen med kardemummagrädden

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.