Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonpäron med ingefärsgrädde och karamelliserade hasselnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Inkokta päron är en klassiker som är väl värd att återupptäcka. Här har päronen smaksatts med lingon och serveras med ingefärsgrädde och knaprigt goda hasselnötsbräck. Koka inte päronen för länge, de ska fortfarande ha lite tuggmotstånd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala päronen, spara skaftet. Gör ett kryss under päronet så kokar de mjuka lite snabbare. Koka upp vatten, socker och lingon. Låt koka ca 2 minuter.
  2. Lägg ner päronen och låt koka under lock tills de är mjuka, ca 10 minuter, koktiden varierar med storlek och sort. Vänd dem någon gång under koktiden. Ta av från plattan, tillsätt citronsaft. Låt päronen kallna i lagen.
  3. Rosta nötterna i en het stekpanna tills skalet spricker. Gnugga av skalet i en handduk. Smält socker och citronsaft i en stekpanna tills sockret är gyllenbrunt. Tillsätt nötterna. Vänd runt nötterna i sockret. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt kallna.
  4. Blanda vispgrädden med ingefäran och låt dra i kylen ca 2 timmar. Hacka nötterna. Sila bort ingefäran och vispa grädden luftig.
  5. Fördela nötter i botten på 4 glas. Klicka på grädde. Lägg i päron, ringla över lingonlag och garnera med myntablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.