Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Extra god ugnspannkaka med hasselnötter och kanel

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ugnspannkaka är enkelt att göra, men kan kanske vara lite tråkigt. Den här är dock supergod med lite extra krydda på toppen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Räcker till långpanna 30x40 cm.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa sönder äggen och tillsätt hälften av mjölken, mjöl och salt. Vispa till en jämn smet. Blanda i resten av mjölken och sockret.
  3. Häll smeten i en smord form och låt den gräddas i ca 15 minuter.
  4. Under tiden första gräddningen pågår blandar du socker, kanel och finhackade hasselnötter. Ta ut pannkakan ur ugnen och strö på blandningen. Grädda sedan ytterligare i 15 minuter!
  5. Servera med sylt, grädde, creme fraiche eller varför inte kesella? Den går också bra att äta som den är!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.