Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linguini med rökt kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De subtila smakerna av rökt kyckling sätter sin prägel på den delikat krämiga såsen med en nyans av citrondoft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor och ställ åt sidan.
  2. Smält margarinet i en kastrull på hög värme och fräs lök och vitlök 2-3 minuter tills mjukt. Sänk värmen, vispa ner mjölet och bryn cirka 1 minut. Vispa ner mjölken i kastrullen lite i taget, vispa till en slät sås.
  3. Låt såsen koka upp och sjud cirka 5 minuter tills den börjar tjockna. Rör ner parmesanost, citronsaft och citronskal, hälften av persiljan och kycklingköttet. Sjud cirka 1 minut tills kycklingen är genomvarm. Ta av pannan från värmen och håll såsen varm.
  4. Koka pastan i saltat vatten cirka 8-10 minuter tills den är al dente. Låt pastan rinna av och häll tillbaka den i den varma kastrullen. Blanda ner såsen med kycklingen och låt allt bli genomvarmt. Strö över resten av persiljan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.