De subtila smakerna av rökt kyckling sätter sin prägel på den delikat krämiga såsen med en nyans av citrondoft.
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i tunna skivor och ställ åt sidan.
- Smält margarinet i en kastrull på hög värme och fräs lök och vitlök 2-3 minuter tills mjukt. Sänk värmen, vispa ner mjölet och bryn cirka 1 minut. Vispa ner mjölken i kastrullen lite i taget, vispa till en slät sås.
- Låt såsen koka upp och sjud cirka 5 minuter tills den börjar tjockna. Rör ner parmesanost, citronsaft och citronskal, hälften av persiljan och kycklingköttet. Sjud cirka 1 minut tills kycklingen är genomvarm. Ta av pannan från värmen och håll såsen varm.
- Koka pastan i saltat vatten cirka 8-10 minuter tills den är al dente. Låt pastan rinna av och häll tillbaka den i den varma kastrullen. Blanda ner såsen med kycklingen och låt allt bli genomvarmt. Strö över resten av persiljan och servera.
Publicerat den
19 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar