Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lins- och ananassoppa med rostad paprika

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna soppa måste bara provas! En personlig favorit!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°C. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Lägg i en ugnssäker form. Blanda med 1 msk olja och 2 krm salt. Ställ in och rosta i ugnen ca 5 minuter. Ta ut och höj ugnsvärmen till 250°C. Blanda paprikan med farinsockret och rosta ytterligare 5 minuter i ugnen. Skölj och koka de gröna linserna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och ställ åt sidan. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj de röda linserna. Fräs lök, vitlök, röda linser, currypasta, gurkmeja och spiskummin i 1 msk olja i en stor kastrull ca 5 minuter på svag värme under omrörning. Häll på 1 1/4 liter vatten och låt koka 15 minuter under lock tills soppan tjocknar något. Krydda med 1 msk salt. Skär ananasen i bitar. Ta soppan från värmen. Tillsätt ananasen och mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt de kokta linserna och paprikan. Låt koka ytterligare 3–4 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.