- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Den här rätten håller dig mätt länge, servera gärna med en fräsch grönsallad och lite turkisk yoghurt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka upp ca 12 dl vatten. Häll i linserna och buljongtärningarna. Koka ca: 15 minuter.
- Skala och hacka löken. Skär paprikorna i strimlor.
Hetta upp en gryta och häll i lite rapsolja. Bryn löken och paprikorna ca: 10 minuter på svag värme tills löken blivit lite genomskinlig.
- Skär chorizon i lagom tjocka skivor Blanda i de färdigkokta linserna samt kryddorna och chorizon i lökblandningen och låt brynas en liten stund.
- Smörj en ugnsfast form och häll i linsblandningen
Grädda ca: 30 minuter tills gratängen fått färg.
Publicerat den
16 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar