Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linsgratäng med lök och chorizo

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den här rätten håller dig mätt länge, servera gärna med en fräsch grönsallad och lite turkisk yoghurt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka upp ca 12 dl vatten. Häll i linserna och buljongtärningarna. Koka ca: 15 minuter.
  3. Skala och hacka löken. Skär paprikorna i strimlor. Hetta upp en gryta och häll i lite rapsolja. Bryn löken och paprikorna ca: 10 minuter på svag värme tills löken blivit lite genomskinlig.
  4. Skär chorizon i lagom tjocka skivor Blanda i de färdigkokta linserna samt kryddorna och chorizon i lökblandningen och låt brynas en liten stund.
  5. Smörj en ugnsfast form och häll i linsblandningen Grädda ca: 30 minuter tills gratängen fått färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.