Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lite grövre Pain Riche

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Lite grövre med rågsikt och gott med vallmofrö på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vattnet (värmt till 37 grader). Tillsätt margarin, salt, rågsikt och 3 dl vetemjöl. Arbeta degen smidig. Tillsätt ytterligare mjöl tills det blir en fast deg. Låt jäsa i 30 minuter.
  2. Arbeta upp degen. Dela i 3 delar. Rulla ut till längder lika långa som plåten. Låt jäsa i 25 minuter. Snitta med vass kniv på diagonalen, pensla med det uppvispade ägget och strö med vitt vallmofrö. Grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.