Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Liten skinkstek med grönsaker

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Oj,oj så gott detta blir

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och skiva eller klyfta den. Skala löken och ansa brysselkålen. Bred ut potatisskivorna i botten på en genomfuktad lergryta. Strö persilja, lite salt och svartpeppar mellan varven. Gnid in skinkskivan med kryddorna och resten av saltet och lägg den ovanpå potati­sen och grönsakerna runt omkring. Häll på buljongen.
  2. Lägg lock på grytan och ställ in den i ugnen. Sätt den på 200 grader och låt gry­tan stå i 1 ½ tim. Skär skinkan i skivor och lägg tillbaka dem på grönsakerna. Om det är svamptid så smörstek t ex kantareller och häll över den uppskurna skinkan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.