Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen avokadosoppa med chilihet lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sammetslen grön soppa som serveras med rosa lax som ger lite hetta. Otroligt vacker rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär rödlöken i grova klyftor. Dela, kärna ur och gröp ur köttet ur avokadon. Lägg lök, avokado (spara 1 till servering), limejuice, pressad vitlök och 2 tsk örtsalt i en matberedare eller blender.
  2. Koka upp 8 dl vatten. Skär laxen i 4 portionsbitar. Krydda dem runtom med chiliflakes och 1 tsk örtsalt. Stek dem på bägge sidor i 1 msk olivolja i en stekpanna.
  3. Tillsätt nästan allt vatten i avokadoblandningen. Mixa slätt. Tillsätt ev mer vatten om det behövs. Smaka av med örtsalt och vitpeppar.
  4. Häll upp i soppskålar och lägg i munsbitar av laxen. Toppa med resterande avokado skuren i bitar och färsk koriander. Servera genast med limeklyftor och ett gott färskt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.