- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Fantastiskt god ljummen bulgursallad, ursprungligen från ica´s tidning Buffé som jag omarbetat, som vanligt. Jätte god och kan bli hur hälsosam som helst, om man vill förstås.
Instruktioner
- Koka bulgur eller quinoa enligt recept i buljongen.
- Skiva purjolöken i slantar och fräs den på svag värme i olja och margarin, den skall vara helt mjuk. När den är klar läggs kräftstjärtarna ner och får fräsa med löken i en minut så de blir varma.
- Rör ihop den kalla dressing-såsen: Blanda youghurt med pressad vitlök, fransk senap, salt och sambal.
- Skala apelsinerna, melon och avokado. Tärna dem i lika stora kuber. Hacka ruccola salladen.
- Häll bulgurn i en serveringsskål när den inte är kokhet längre, blanda ner purjo och kräftor, frukten och ruccola. Blanda sist ner avokado bitarna.
- Ta ett par varv på pepparkvarnen, känn om det behövs salt. (Oftast inte, eftersom buljongen är rätt salt)
- Blanda allt försiktigt. Servera med den goda dressingen.
Publicerat den
26 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar