Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen Kräftbulgur med avokado och apelsin

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fantastiskt god ljummen bulgursallad, ursprungligen från ica´s tidning Buffé som jag omarbetat, som vanligt. Jätte god och kan bli hur hälsosam som helst, om man vill förstås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bulgur eller quinoa enligt recept i buljongen.
  2. Skiva purjolöken i slantar och fräs den på svag värme i olja och margarin, den skall vara helt mjuk. När den är klar läggs kräftstjärtarna ner och får fräsa med löken i en minut så de blir varma.
  3. Rör ihop den kalla dressing-såsen: Blanda youghurt med pressad vitlök, fransk senap, salt och sambal.
  4. Skala apelsinerna, melon och avokado. Tärna dem i lika stora kuber. Hacka ruccola salladen.
  5. Häll bulgurn i en serveringsskål när den inte är kokhet längre, blanda ner purjo och kräftor, frukten och ruccola. Blanda sist ner avokado bitarna.
  6. Ta ett par varv på pepparkvarnen, känn om det behövs salt. (Oftast inte, eftersom buljongen är rätt salt)
  7. Blanda allt försiktigt. Servera med den goda dressingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.