Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lök- och ostflan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

395 kalorier per portion En vegetarisk rätt som kan frysas om inte den goda rätten blir uppäten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda mjöl och salt i en skål. Finfördela smöret i blandningen till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
  3. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till en rund kaka, ca 25 cm i diameter och löstagbar kant med degen.
  4. Stick i degen med en gaffel och sätt remsor av aluminiumfolie om degen och formens kant. Förgrädda degen i ugnen tills den börjar få färg, 10-15 minuter.
  5. Skala och skiva löken, pressa vitlöksklyftorna. Fräs det i oljan i en kastrull några minuter och häll sedan i buljongen. Låt allt koka under lock på svag värme ca 15 minuter. Ta av locket och låt koka tills vätskan har kokat in.
  6. Vispa ihop ägg, mjölk, mjukost, salt och peppar. Bred ut löken i pajskalet. Häll över äggblandningen.
  7. Grädda i ugnen tills fyllningen stelnat och fått fin färg, 20 minuter.
  8. Skär pajen i bitar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.