395 kalorier per portion
En vegetarisk rätt som kan frysas om inte den goda rätten blir uppäten.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
- Blanda mjöl och salt i en skål. Finfördela smöret i blandningen till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
- Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till en rund kaka, ca 25 cm i diameter och löstagbar kant med degen.
- Stick i degen med en gaffel och sätt remsor av aluminiumfolie om degen och formens kant.
Förgrädda degen i ugnen tills den börjar få färg, 10-15 minuter.
- Skala och skiva löken, pressa vitlöksklyftorna.
Fräs det i oljan i en kastrull några minuter och häll sedan i buljongen. Låt allt koka under lock på svag värme ca 15 minuter. Ta av locket och låt koka tills vätskan har kokat in.
- Vispa ihop ägg, mjölk, mjukost, salt och peppar.
Bred ut löken i pajskalet. Häll över äggblandningen.
- Grädda i ugnen tills fyllningen stelnat och fått fin färg, 20 minuter.
- Skär pajen i bitar och servera.
Publicerat den
17 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar