Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lökknutar till buffén

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Hembakade kuvertbröd, rykande heta från ugnen, kan vara förvånansvärt enkla att göra. Dessa är oslagbara!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en fettsnål stekpanna på medelvärme. Tillsätt löken och fräs den under omrörning, ca 5 minuter.
  2. Blanda samman 2½ dl av mjölet, sockret, jästen (söndersmulad) och saltet i en stor skål, gärna matberedare. Värm mjölken och matfettet till ca 37 grader. Arbeta in mjölkblandningen i mjölet i matberedaren eller med elvisp och tillsätt ytterligare drygt ½ dl mjöl. Arbeta degen smidig och tillsätt sedan löken och resten av mjölet och blanda till en mjuk deg. Ta upp den på mjölat bakbord och knåda den ytterligare ca 8 minuter. Tillsätt eventuellt mer mjöl om degen fastnar. Låt degen vila 10 minuter under duk.
  3. Dela degen i 12 lika stora delar. Rulla ut varje del till en drygt 20 cm lång längd, knyt ihop den till en lös knut. Lägg knutarna på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa på varm plats, övertäckta, till dubbel storlek, ca 50 minuter.
  4. Värm ugnen till 175 grader. Pensla bullarna med äggvita som vispats med vatten. Grädda knutarna gyllenbruna, ca 15 minuter. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.