Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lottas vallmobullar

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Goda frallor till frukost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet och häll sedan i mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt).
  2. Smula jästen i en bunke och tillsätt en del av mjölkblandningen och lös upp jästen. Tillsätt sedan resten av mjölkblandningen.
  3. Tillsätt salt och vetemjöl och arbeta ihop till en slät deg.
  4. Låt jäsa i bunken täckt med bakduk i 30 minuter.
  5. Efter jäsningen tömmer du ut degen på ett mjölat bakbord. Forma till 16 bullar och lägg dem på en plåt med bakpapper på. Täck över med bakduk.
  6. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
  7. Vispa upp ägget lite och pensla bullarna. Strö sedan över vallmofrön.
  8. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter i 275 graders värme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.