Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig cheesecake

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

har inte hunnit prova denna än, men det låter ju fantastiskt gott! Detta ska bli mitt nästa bakprojekt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Mixa digestivekexen till fina smulor. Smält smöret eller margarinet och häll det över digistivesmulorna. Blanda saman till en smulig massa.
  2. 2. Tryck ut smulorna så att de täcker botten och går en bit upp på kanten i en rund bakform som mäter ca 24 cm i diameter. Formen bör ha löstagbar kant. Ställ kylskåpskallt en stund.
  3. 3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. 4. Förgrädda kexbottnen i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter, sänk värmen till 175 grader.
  5. 5. Bryt den vita chokladen i mindre bitar och smält i varmt vattenbad eller i microvågsugn. Rör om till slät konsistens.
  6. 6. Rör samman philadephiaosten, kesellan och creme fraichen. Tillsätt sockret, potatismjölet och vaniljsockret och rör smeten slät.
  7. 7. Tilsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Blanda ner citronskalet och sist den smälta chokladen. rör åter smeten slät.
  8. 8. Häll smeten i kexskalet och strö över blåbären. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter eller tills fyllningen nästan stannat helt. Låt den nygräddade kakan kallna i formen innan den lossas. Serveras kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.