har inte hunnit prova denna än, men det låter ju fantastiskt gott! Detta ska bli mitt nästa bakprojekt.
Instruktioner
- 1. Mixa digestivekexen till fina smulor. Smält smöret eller margarinet och häll det över digistivesmulorna. Blanda saman till en smulig massa.
- 2. Tryck ut smulorna så att de täcker botten och går en bit upp på kanten i en rund bakform som mäter ca 24 cm i diameter. Formen bör ha löstagbar kant. Ställ kylskåpskallt en stund.
- 3. Sätt ugnen på 200 grader.
- 4. Förgrädda kexbottnen i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter, sänk värmen till 175 grader.
- 5. Bryt den vita chokladen i mindre bitar och smält i varmt vattenbad eller i microvågsugn. Rör om till slät konsistens.
- 6. Rör samman philadephiaosten, kesellan och creme fraichen. Tillsätt sockret, potatismjölet och vaniljsockret och rör smeten slät.
- 7. Tilsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Blanda ner citronskalet och sist den smälta chokladen. rör åter smeten slät.
- 8. Häll smeten i kexskalet och strö över blåbären. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter eller tills fyllningen nästan stannat helt. Låt den nygräddade kakan kallna i formen innan den lossas.
Serveras kall.
Publicerat den
20 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar