Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig chokladkaka med mandel

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Kakan som är bakad med hälsosam mandel och mörk choklad serveras med färska bär och hallonsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä bottnen och kanten på en rund form, cirka 20 cm i diameter, med bakplåtspapper.
  2. Skär smöret i bitar. Lägg smör och choklad i en värmesäker skål och smält i mikron på medeleffekt 2-3 minuter, rör om var 30:e sekund, tills chokladen och smöret smält. Rör ner muscovadosocker och äggulor.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. Lägg 2 msk florsocker åt sidan till serveringen och vispa ner resten av florsockret i äggvitorna, lite i taget. Rör ner en sked av äggvitan i chokladsmeten tillsammans med mandel och mjöl och blanda väl. Vänd ner resten av äggvitan.
  4. Skeda upp blandningen i formen och grädda cirka 40 minuter tills kakan är fast. Låt svalna i formen 10 minuter och vänd sedan upp kakan på ett galler och låt den svalna helt.
  5. Mosa hallonen med citronsaft och smaka av med florsocker. Sikta resten av florsockret över kakan och servera med hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.