Kakan som är bakad med hälsosam mandel och mörk choklad serveras med färska bär och hallonsås.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader. Klä bottnen och kanten på en rund form, cirka 20 cm i diameter, med bakplåtspapper.
- Skär smöret i bitar. Lägg smör och choklad i en värmesäker skål och smält i mikron på medeleffekt 2-3 minuter, rör om var 30:e sekund, tills chokladen och smöret smält. Rör ner muscovadosocker och äggulor.
- Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. Lägg 2 msk florsocker åt sidan till serveringen och vispa ner resten av florsockret i äggvitorna, lite i taget. Rör ner en sked av äggvitan i chokladsmeten tillsammans med mandel och mjöl och blanda väl. Vänd ner resten av äggvitan.
- Skeda upp blandningen i formen och grädda cirka 40 minuter tills kakan är fast. Låt svalna i formen 10 minuter och vänd sedan upp kakan på ett galler och låt den svalna helt.
- Mosa hallonen med citronsaft och smaka av med florsocker. Sikta resten av florsockret över kakan och servera med hallon.
Publicerat den
4 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar