Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig chokladkolapaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

De syrliga lingonen kompletterar kolafyllningens sötma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Pajdeg: Mixa samman ingredienserna och tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter. Grädda i 10-12 minuter. Låt svalna.
  3. Fyllning: Koka grädde, smör och sirap i en kastrull på svag värme i ca 10 minuter. Ta kastrullen från värmen. Hacka chokladen och lägg ner den i varma krämen. Rör om så att den smälter.
  4. Häll krämen i pajskalet. Strö över mandel. Ställ pajen kallt.
  5. Servering: Vispa grädden och blanda med rårörda lingon. Servera till pajen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.