Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig potatisterrin

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Imponerande, god och lättlagad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala potatisen och skiva den mycket tunt i matberedare. Obs! Skölj inte potatisskivorna. Lägg bakpapper i en avlång form 1½ liter.
  3. Packa potatisen i formen. Salta och peppra mellan lagren och strö emellan lite riven ost, pressad vitlök, persilja och rosmarin. Tryck till så att lagren pressas hårt ihop.
  4. Vispa ägg och grädde och häll över. Täck med bakpapper och ställ in på nedersta falsen i ca 1½ timme.
  5. Låt svalna eller kallna innan terrinen skivas upp i 1½ cm tjocka skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.