Detta är en rätt för alla som älskar räkor. Smaken förhöjs med cashewnötter och krispiga grönsaker. Laga den gärna i woken.
Instruktioner
- Skala och strimla löken. Ansa och strimla paprikan fint. Skölj och ansa selleristjälken och skär den i fina skivor. Ansa och skiva champinjonerna. Ta bort stjälken från sockerärterna. Hacka vitlöken fint. Blanda buljong, soja, maizena och vinäger väl i en skål.
- Hetta upp 2 tsk olja på medelvärme i en wokpanna. Tillsätt lök, paprika och selleri. Bryn under omrörning tills grönsakerna börjar mjukna, ca 2 minuter. Tillsätt svampen och bryn under omrörning i ytterligare 2 minuter. Tillsätt sockerärterna. Bryn ytterligare 2 minuter och lägg upp grönsakerna i en skål.
- Hetta upp resten av oljan och lägg i räkorna. Fräs dem tills de blivit genomvarma, 2-3 minuter. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa med en kort stund.
- Lägg tillbaka grönsakerna i woken och tillsätt buljongblandningen. Koka upp och låt sjuda i en minut. Strö över hackade cashewnötter och strimlad purjolök.
Publicerat den
28 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar