Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig räkpanna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en rätt för alla som älskar räkor. Smaken förhöjs med cashewnötter och krispiga grönsaker. Laga den gärna i woken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och strimla löken. Ansa och strimla paprikan fint. Skölj och ansa selleristjälken och skär den i fina skivor. Ansa och skiva champinjonerna. Ta bort stjälken från sockerärterna. Hacka vitlöken fint. Blanda buljong, soja, maizena och vinäger väl i en skål.
  2. Hetta upp 2 tsk olja på medelvärme i en wokpanna. Tillsätt lök, paprika och selleri. Bryn under omrörning tills grönsakerna börjar mjukna, ca 2 minuter. Tillsätt svampen och bryn under omrörning i ytterligare 2 minuter. Tillsätt sockerärterna. Bryn ytterligare 2 minuter och lägg upp grönsakerna i en skål.
  3. Hetta upp resten av oljan och lägg i räkorna. Fräs dem tills de blivit genomvarma, 2-3 minuter. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa med en kort stund.
  4. Lägg tillbaka grönsakerna i woken och tillsätt buljongblandningen. Koka upp och låt sjuda i en minut. Strö över hackade cashewnötter och strimlad purjolök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.