Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig saffransbulle med mandel

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

En god & laktosfri saffransbulle som innehåller matkvarg som gör dina bullar saftigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör först 1 dl av mjölken och sedan resten, lite i taget. Rör i kardemumma, saffran, socker, matkvarg, salt, smöret och hälften av mjölet. Arbeta samman, lägg i lite mjöl i taget tills du fått en blank, inte för torr deg. Låt jäsa under bakduk 45 minuter.
  2. Arbeta degen på mjölat underlag och kavla ut en tredjedel åt gången. Bred över smör och strö på socker och mandelflarn. Vik dubbel och skär i remsor. Tvinna eller fläta remsorna efter behag till bullar eller längder. Lägg i bullformar eller på bakplåt med bakplåtspapper och täck med en duk. Låt jäsa ytterligare 40 minuter.
  3. Pensla med lätt vispat ägg och baka i mitten av ugnen på 225 grader i 6-8 minuter för bullar och 200 grader i 10-12 minuter för längder.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.