En god & laktosfri saffransbulle som innehåller matkvarg som gör dina bullar saftigare.
Instruktioner
- Värm mjölken till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och rör först 1 dl av mjölken och sedan resten, lite i taget. Rör i kardemumma, saffran, socker, matkvarg, salt, smöret och hälften av mjölet.
Arbeta samman, lägg i lite mjöl i taget tills du fått en blank, inte för torr deg.
Låt jäsa under bakduk 45 minuter.
- Arbeta degen på mjölat underlag och kavla ut en tredjedel åt gången. Bred över smör och strö på socker och mandelflarn.
Vik dubbel och skär i remsor.
Tvinna eller fläta remsorna efter behag till bullar eller längder.
Lägg i bullformar eller på bakplåt med bakplåtspapper och täck med en duk.
Låt jäsa ytterligare 40 minuter.
- Pensla med lätt vispat ägg och baka i mitten av ugnen på 225 grader i 6-8 minuter för bullar och 200 grader i 10-12 minuter för längder.
Publicerat den
21 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar