Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig svamplasagne

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Trattkantareller, spenat, rostade valnötter och en krämig ostsås sätter fantastisk smak på denna vegetariska lasagne!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blötlägg svampen i vatten, ca 15 minuter. Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna. Hacka dem grovt. Skala och hacka vitlöken.
  3. Ostsås: Koka upp mjölk och grädde i en kastrull. Red med majsstärkelse utrört i ca ½ dl vatten. Rör ner parmesan. Salta och peppra.
  4. Krama vattnet ur svampen. Grovhacka den och fräs lätt i lite smör i en stekpanna. Blanda ner spenaten och vitlöken och fräs tills spenaten mjuknat något. Krydda med salt och peppar.
  5. Varva lasagneplattor, ostsås, svamp- och spenatfräs, rivet citronskal, valnötter och hackad persilja i en smord form, ca 20x30 cm. Börja och avsluta med såsen. Grovriv mozzarellan och strö den över lasagnen.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Lasagnen är färdig när lasagneplattorna är mjuka.
  7. Servera lasagnen med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.