Trattkantareller, spenat, rostade valnötter och en krämig ostsås sätter fantastisk smak på denna vegetariska lasagne!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blötlägg svampen i vatten, ca 15 minuter. Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna. Hacka dem grovt. Skala och hacka vitlöken.
- Ostsås:
Koka upp mjölk och grädde i en kastrull. Red med majsstärkelse utrört i ca ½ dl vatten. Rör ner parmesan. Salta och peppra.
- Krama vattnet ur svampen. Grovhacka den och fräs lätt i lite smör i en stekpanna. Blanda ner spenaten och vitlöken och fräs tills spenaten mjuknat något. Krydda med salt och peppar.
- Varva lasagneplattor, ostsås, svamp- och spenatfräs, rivet citronskal, valnötter och hackad persilja i en smord form, ca 20x30 cm. Börja och avsluta med såsen. Grovriv mozzarellan och strö den över lasagnen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Lasagnen är färdig när lasagneplattorna är mjuka.
- Servera lasagnen med en sallad.
Publicerat den
14 februari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar