Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Madames fläskfilé

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskfilé under spännande täcke blir en verkligen god och fin bjudrätt, som kan förberedas i god tid före gratineringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilen i cm-tjocka skivor och platta ut den. Bryn den fint och krydda med salt och paprika. Skiva och smörkok löken mjuk och blanda tillsammans med skivade champinjoner. Strö över skorpmjölet och späd med grädde och vin till en lagom tjock stuvning. Smaksätt och späd mer om så behövs.
  2. Lägg över filébitarna tätt på eldfast fat och häll den puttrande röran över. Strö på riven ost och gratinera vid 275 grader i 10– 5 min om rätten är nylagad och varm, eller vid 250 grader c:a 20 min om rätten är kall, då den sätts in i ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • klockargarden 10 april 2008

    Jättegod gratäng som är värd högsta poäng!

  • jennekm 15 november 2009

    Supergott!! Enkelt att göra men blev verkligen hur gott som helst! Kommer definitivt att göra detta snart igen. Får högsta poäng. :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.