Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mafaldine al Melone

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En otroligt god, lite ovanlig pastasås. Brytningen mellan fruktigheten från melonen och citronsaften och smaken från svartpepparn är det som verkligen lyfter denna rätt. Försök hitta Mafaldine (bred bandpasta med vågad kant), finns från Barilla men inte hos alla handlare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en stor stekpanna på medelstark värme. Lägg i melonen när smöret slutat skumma, rör om så att den täcks väl med smör, sänk värmen så att det inte bränner vid, fräs/koka tills nästan all vätska den avger har ångat bort (klibbig koncistens, ca 20-25min). Rör om då och då.
  2. Krydda med salt och rikligt med svartpeppar samt tillsätt citronsaft och tomatpuré. Häll i grädden och sjud under omrörning tills den har kokat ihop till hälften. Lyft pannan från värmen.
  3. Blanda såsen med den nykokta pastan och den rivna osten.
  4. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.