Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mager köttfärspaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mycket god och innehåller endat 400 kcal/port

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Spara 2 tsk av mjölet. Finfördela ma Finfördela margarinet i resten av mjölet och blanda sedan i yoghurten. Arbeta ihop en ganska lös men inte kletig deg.
  3. Platta ut degen i en pajform. Låt först pajdegen vila i kylen i ca 30 minuter och förgrädda det sedan i ca 15 minuter. Under tiden kan du göra köttfärssåsen.
  4. Bryn löken och färsen i en stor stekpanna. Krydda med paprikapulver och cayennepeppar och tillsätt de krossade tomaterna. Låt puttra en liten stund och tillsätt sedan lättcréme fraiche. Såsen får inte bli för tunn!
  5. Fördela köttfärssåsen i pajskalet. Lägg de skivade tomaterna över och strö över den rivna osten.
  6. Grädda pajen i mitten av ugnen tills osten har smält och ytan fått en fin färg!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.