- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Mättande löksoppa som serveras i mindre soppskål även kan tjänstgöra som en ypperlig förrätt. Då ger receptet ungefär 6 portioner.
Instruktioner
- Sätt ugn på 250 C varmluft.
- Skiva och stek löken i matfettet till gyllenbrun färg.
Salta och krydda löken tillsammans med mejram (alternativt timjan).
Slå i sockret i löken.
Koka upp vatten, buljong och fond (spara lite av fonden för att få rätt sälta och smakprofil under koket)
Häll i löken och vin i grytan, låt koka i ca 10 minuter. Smaka av och justera kryddning och fond efter smak.
Lägg upp soppan i ugnsfasta sopptallrikar. Lägg ett lager ost ovanpå soppan.
Därefter lägg brödet ovanpå soppan och ytterligare ost ovanpå brödet.
Låt gratineras i ungefär 10 minuter eller till dess osten är helt utsmält. Osten behöver inte få någon färg.
Publicerat den
28 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar