Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majs goda lördagssoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En soppa av den här karaktären kan bli förrätt i små portioner men passar också som ensamrätt. Till soppan är det gott med t ex gratinerade ostsmörgåsar, helst i munsbits-storlek.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka kycklingen i vatten med kryddor och grönsaker, 45 - 60 minuter. Ta upp kycklingen och låt den svalna litet. Sila buljongen och häll tillbaka den i den rengjorda kastrullen.
  2. Bena ur kycklingen och skär ca hälften av köttet i strimlor eller bitar. Resten sparar du till en annan måltid, t ex ragu eller risotto. Ekonomiskt och bra!
  3. Lägg purjolök och paprika i soppan och låt koka ca 5 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt kycklingköttet. Rör ut äggulan med grädden och vispa ned redningen.
  4. Strö hackad persilja över soppan och servera med varma ostsmörgåsar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.