En soppa av den här karaktären kan bli förrätt i små portioner men passar också som ensamrätt. Till soppan är det gott med t ex gratinerade ostsmörgåsar, helst i munsbits-storlek.
Instruktioner
- Koka kycklingen i vatten med kryddor och grönsaker, 45 - 60 minuter. Ta upp kycklingen och låt den svalna litet. Sila buljongen och häll tillbaka den i den rengjorda kastrullen.
- Bena ur kycklingen och skär ca hälften av köttet i strimlor eller bitar. Resten sparar du till en annan måltid, t ex ragu eller risotto. Ekonomiskt och bra!
- Lägg purjolök och paprika i soppan och låt koka ca 5 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt kycklingköttet. Rör ut äggulan med grädden och vispa ned redningen.
- Strö hackad persilja över soppan och servera med varma ostsmörgåsar.
Publicerat den
15 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar