Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majssallad

 
Skriv ut

Koriander, vitlök och chili sätter smak på den här sötstarka salladen som passar på ett buffébord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Räcker till 10 personer på buffé
  2. Dra bort blasten från den färska majsen. Ställ majsen på högkant och skär av majskornen. Låt majs från burk rinna av. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Fräs majs, lök, chili och vitlök i olja i en kastrull ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt socker, citronsaft och salt och fräs ytterligare ca 5 minuter. Låt kallna.
  4. Ansa och finhacka spenaten. Grovhacka koriandern. Rör ner spenat och koriander i salladen precis före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.