Makrill passar bra att grilla eftersom den är fet och fast i köttet.
Instruktioner
- Glace: Mixa mango chutney slät med mixerstav. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda mango chutney, limeskal, limesaft och chili. Smaka av med salt. Spara hälften av glacen till servering.
- Endivesallad: Plocka endivebladen och lägg dem i kallt vatten. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Häll av vattnet från endiverna. Skär den eventuellt i mindre bitar. Blanda endiveblad, fänkål och apelsiner till en sallad. Smaka av med salt och peppar och ringla över olja. Fördela krabbköttet över.
- Krydda makrillen med salt och pensla med olja. Grilla på direkt värme med skinnsidan ner först, ca 5 minuter per sida. Pensla med glace under tiden.
- Servera makrillen med endivesallad och den sparade glacen.
Publicerat den
29 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar