Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makrill med sallad av endive, apelsin och krabba

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Makrill passar bra att grilla eftersom den är fet och fast i köttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Glace: Mixa mango chutney slät med mixerstav. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda mango chutney, limeskal, limesaft och chili. Smaka av med salt. Spara hälften av glacen till servering.
  2. Endivesallad: Plocka endivebladen och lägg dem i kallt vatten. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Häll av vattnet från endiverna. Skär den eventuellt i mindre bitar. Blanda endiveblad, fänkål och apelsiner till en sallad. Smaka av med salt och peppar och ringla över olja. Fördela krabbköttet över.
  3. Krydda makrillen med salt och pensla med olja. Grilla på direkt värme med skinnsidan ner först, ca 5 minuter per sida. Pensla med glace under tiden.
  4. Servera makrillen med endivesallad och den sparade glacen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.