Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makrill under ingefärstäcke med limegrönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Njut av den svenska makrillen och servera den under ett täcke av brödsmulor, ingefära och smör. 495 kalorier per portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Börja med limegrönsakerna. Skrubba eller skala potatisen, koka den i 20-25 minuter, koka sparrisen lagom mjuk, ca 10 minuter. Lägg i sockerärterna när det är några minuter kvar. Lägg upp grönsakerna i högar på ett uppläggningsfat och täck med folie så de håller sig varma.
  3. Koka upp vatten och buljongtärning, vispa i smöret. Tillsätt skal och saft från limefrukten samt lite örtsalt. Häll buljongen över grönsakerna.
  4. Lägg makrillen med skinnsidan nedåt i en smord ugnsfast form, smula brödet i en bunke och smält smöret. Tillsätt smör, ingefära, persilja, salt och peppar till brödsmulorna. Bred blandningen över fisken och stek i ugnen 15-20 minuter.
  5. Servera fisken tillsammans med grönsakerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.