Njut av den svenska makrillen och servera den under ett täcke av brödsmulor, ingefära och smör.
495 kalorier per portion.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Börja med limegrönsakerna.
Skrubba eller skala potatisen, koka den i 20-25 minuter, koka sparrisen lagom mjuk, ca 10 minuter. Lägg i sockerärterna när det är några minuter kvar.
Lägg upp grönsakerna i högar på ett uppläggningsfat och täck med folie så de håller sig varma.
- Koka upp vatten och buljongtärning, vispa i smöret. Tillsätt skal och saft från limefrukten samt lite örtsalt. Häll buljongen över grönsakerna.
- Lägg makrillen med skinnsidan nedåt i en smord ugnsfast form, smula brödet i en bunke och smält smöret.
Tillsätt smör, ingefära, persilja, salt och peppar till brödsmulorna. Bred blandningen över fisken och stek i ugnen 15-20 minuter.
- Servera fisken tillsammans med grönsakerna.
Publicerat den
20 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar