Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mamma Neuhaus underbart goda vitkål

 
Mamma Neuhaus underbart goda vitkål Mamma Neuhaus underbart goda vitkål
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Morsan samt övrig släkt har gjort denna delikata måltid i många år. Alltid lika god att avnjuta. Vi har t o m en en särskild "soyasås": Maggi, som vi köper nere i Tyskland just för att använda då vi äter denna måltid ! Men det går nästan lika bra med Kikkomans sojasås...nästan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj av vitkålen. Strimla den i små remsor. Strimla även löken. Koka upp allt i en stor kastrull med vatten (halva grytan med vatten ) på låg värme i ca 1-2 timmar, 2 timmar är bäst.
  2. Krydda med vitpeppar och salt samt Maggi (eller kikkoman soya). Lägg på margarin eller smör, ca 50 g och 1-2 buljongtärningar. Lägg i de råa potatisarna så att de täcker ytan, samt den tinade blandfärsen.
  3. Koka alltihopa i ytterligare några timmar på låg värme, kolla till då och då och rör om. Tilsätt vatten vid behov.
  4. Allt är klart när allt vatten kokat bort/ kålen har hunnit bli brun. Mosa alltihopa med en potatiststöt direkt i kastrullen.
  5. KLART!!
  6. Smaka av. Krydda eventuellt med mer salt och vitpeppar och Maggi/Kikkoman soya. Dela upp i portioner. Frysa går väldigt bra. Även luchboxen eller ha till lunch/middag några dagar direkt i kylskåpet. Alltid lika gott !!
  7. Enjoy !!
  8. Detta är ett ungefärligt recept...Mammsen hade inga direkta mått. Smaka av är mitt råd, men missa inte denna goda rätt. Luktar inte direkt gott att koka detta, mest fis i hela huset/lägenheten, men bara vädra, ni kommer inte att ångra er när ni väl får smaka det här. Detta ska lagas i STORA laddningar. Lycka till !

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.