Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas goda viltskavsgryta

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Mina barns favoritgryta. Med en morfar som jagar, så är det inget konstigt med vilt på menyn, utan bara supergott. Godast är grytan förstås med eget vilt och inte de frysta förpackningarna med viltskav.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs skaven i smör (har du eget kött skär köttet i tunna skivor när det är lätt tinat). Salta och peppra.
  2. Ta upp skaven och stek hackad lök och vitlök. Häll tillbaka köttet i grytan och tillsätt senap och tomatpuré. Rör om och tillsätt vatten, grädde och smulade buljongtärningar.
  3. Smula i de torkade trattkantarellerna. Låt puttra ca 30 min eller tills köttet är riktigt mört. Tillsätt gärna ca en matsked lingonsylt Red med vetemjöl mot slutet.
  4. Servera med ris och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • britam 29 december 2008

    Gott!

  • Robjoo 15 mars 2010

    Super gott! Alla i familjen tyckte om den...klar 5 från oss :-)

  • Bappi 13 mars 2011

    Supergott och detta har jag gjort flera gånger. Full pott med poäng/ kram

  • tess80 13 januari 2012

    Ändrade lite för att göra den LCHF vänlig. Bort med mjölet, mer grädde, lite mindre vatten, lite pofiber på slutet som redning. Tog också några enbär som fick koka med samt rosmarin som är så gott till vilt...Detta blev riktigt smarrigt!!!

  • asasmatsida 25 juni 2014

    Jättegott! Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.