Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandarinanka med paprika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ankkött kommer särskilt väl till rätt i sötsyrligt sällskap. Här står mandariner för sällskapet och tillsammans med paprika bidrar de med vackra färger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka av ankbrösten. Skär av skinnet med fett från köttet. Skär köttet och hälften av skinnet i ½ cm breda strimlor. Släng resten av skinnet. Halvera köttstrimlorna.
  2. Skölj rosmarin och timjan, ta av bladen och hacka dem fint. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Kärna ur paprikorna och strimla dem fint.
  3. Stek skinnet knaprigt i en teflonstekpanna och lägg det sedan åt sidan på hushållspapper. Spara ca 1 msk fett i pannan och häll ut resten. Stek köttet under omrörning ca sex minuter. Ta upp köttet och lägg det på ett fat. Salta och peppra och täck med aluminiumfolie.
  4. Fräs lök och vitlök i stekfettet. Lägg i paprika och stek cirka tre minuter. Tillsätt salt, svartpeppar, rosmarin, timjan, kryddpeppar och lagerblad. Häll på buljong. Låt sjuda tio minuter utan lock.
  5. Pressa 1½ dl saft av tre mandariner. Skala de två övriga mandarinerna med kniv och ta bort allt det vita. Skär ut klyftorna mellan hinnorna.
  6. Blanda mandarinsaft, vitt vin och majsena i en skål. Rör ner blandningen i såsen och låt koka två minuter. Tillsätt köttet och mandarinklyftorna. Lägg på lock och låt stå fem minuter på svag värme. Strö det knaperstekta skinnet över rätten och servera med nudlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.