Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och aprikoskakor

 
Skriv ut

Låter god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär aprikoserna i små bitar, lägg i en skål och häll över vinet. Täck över och låt stå i kylen över natten.
  2. Sätt ugnen på 150°. Rosta pinjenötterna försiktigt i torr stekpanna. Passa så att de inte bränns.
  3. Riv mandelmassan och blanda med äggvitan. Tillsätt nötter och limeskal. Låt frukten rinna av ordentligt innan den blandas med smeten.
  4. Klicka ut ca 1 ½ tsk smet till varje kaka på plåt med bakplåts papper. Grädda i ca 20-25 minuter. Låt svalna och sikta över lite florsocker före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.