Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en matberedare.
Skiva smöret och finfördela det i mjölblandningen
Tillsätt ägget och vattnet och kör snabbt ihop till en deg.
Packa in degen i plastfolie och lägg den att vila 30 minuter i kyl.
Kavla ut degen så att den täcker botten på en långpanna som mäter 30x40 cm.
Kavla i några omgångar och lappa över skarvarna.
Förgrädda degen mitt i ugnen 10 minuter.
Under tiden som du steker mördegen gör du fyllningen.
Lägg smör, honung och socker i en rymlig kastrull och smält det på svag värme.
Tillsätt grädden, mandelspånen och den hackade frukten.
Bred smeten tjockt över den förgräddade mördegsbotten.
Sätt tillbaka plåten i ugnen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills ytan blir fint gyllenbrun.
Låt kakan svalna och skär den i bitar med vass kniv.