Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och honungskaka

 
  • Serverar: 45 portioner
Skriv ut

God kaka som är lite mäktig. Avnjutes i små bitar och räcker till många.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Skiva smöret och finfördela det i mjölblandningen Tillsätt ägget och vattnet och kör snabbt ihop till en deg. Packa in degen i plastfolie och lägg den att vila 30 minuter i kyl. Kavla ut degen så att den täcker botten på en långpanna som mäter 30x40 cm. Kavla i några omgångar och lappa över skarvarna. Förgrädda degen mitt i ugnen 10 minuter. Under tiden som du steker mördegen gör du fyllningen. Lägg smör, honung och socker i en rymlig kastrull och smält det på svag värme. Tillsätt grädden, mandelspånen och den hackade frukten. Bred smeten tjockt över den förgräddade mördegsbotten. Sätt tillbaka plåten i ugnen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills ytan blir fint gyllenbrun. Låt kakan svalna och skär den i bitar med vass kniv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.