Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och valnötstårta

 
Skriv ut

En utsökt tårta med mycket goda nötter.

Ingredienser

Instruktioner

1. Blanda mjöl, salt, florsocker och vaniljsocker. 2. Smula ned smöret i blandningen. 3. Tillsätt äggen och knåda samman till en deg. 4. Täck degen med plastfolie och lägg i kyl minst en timme. 5. Knåda degen lätt och tryck ut den i smord springform, ca 24 cm diameter. 6. Sätt ugnen på 175 grader. 7. Rosta mandelsplitter någon minut i torr stekpanna. 8. Vispa samman honung, ägg, smör, vaniljsocker och rivet apelsingskal. 9. Tillsätt mandel och valnötter. 10. Häll fyllningen i pajformen. 11. Grädda i 175 grader i 30 - 40 min. 12. Låt kakan kallna helt, gärna i kylen innan servering. 13. Servera gärna kakan med en klick Vispad grädde. Tips: Prova att byta ut apelsinskal mot 2 tsk Dr. Oetker Pepparkakskryddor!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.