Fräscha gröna bönor under ett sprött mandeltäcke smakar härligt tillsammans med färska champinjoner och en krämig sås.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp en gryta med vatten och blanchera bönorna cirka tre minuter. Låt dem rinna av väl i ett durkslag.
- Smält 2 msk smör i en stekpanna på medelvärme. Lägg i champinjonerna och fräs dem cirka fem minuter under omrörning då och då. Champinjonerna ska bli mjuka och vätskan ska koka bort. Rör sedan ner vitlöken och fräs 30 sekunder.
- Rör ihop crème fraiche, ost och ägg i en stor skål och krydda med oregano, salt och peppar. Vänd ner bönor, champinjoner och lök.
- Häll ingredienserna i en osmord ugnsfast form som är ca 30x20 cm.
- Smält resten av smöret och rör ner ströbröd och mandelspån. Strö blandningen jämnt över gratängen och gratinera i ugnen cirka 35 minuter tills gratängen är genomvarm och gyllene. Låt vila fem minuter innan servering.
Publicerat den
18 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar