Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkaka med äpplen och plommon

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Spännande kombination

Ingredienser

Instruktioner

Gör så här: Sätt ugnen på 210 grader. Bryn smöret och låt det svalna. Mal mandlarna (med skalet kvar) och blanda med florsockret, mjölet och den urskrapade vaniljstången. Vispa äggvitorna hårda och vänd ner mandelblandningen försiktigt. Tillsätt till sist det avsvalnade smöret och kyl degen i 30 min. Kärna ur äpplena och plommonen och skär dem i bitar. Hacka chokladen grovt och blanda den med frukten. Smörj och sockra en form med avtagbar kant. Häll ut pajdegen och lägg i fyllningen. Grädda kakan i 20–25 min. Prova med en sticka för att se om den är klar. Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen. Servera med en klick vispad crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.