Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkaka med citron

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut

Från matmagasinets almanacka 2010

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Lägg mjöl, socker och smör, skuret i små tärningar, i en matberedare med kniven monterad. Kör till en grynig massa med pulsknappen. Tilllsätt ägget genom tuben och kör raskt ihop till en boll.
  2. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 15 min.
  3. Mixa mandeln i matberedaren. Tillsätt resten av ingredienserna. Kör till en slät smet. Häll fyllningen i forrmen. Grädda på nedersta falsen ca 45 min i 200 grader varm ugn. Låt kakan svalna.
  4. Sikta över florsocker och garnera med citronklyftor och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.