- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut
Från matmagasinets almanacka 2010
Instruktioner
- Gör så här:
Lägg mjöl, socker och smör, skuret i små tärningar, i en matberedare med kniven monterad. Kör till en grynig massa med pulsknappen. Tilllsätt ägget genom tuben och kör raskt ihop till en boll.
- Kavla ut degen och klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 15 min.
- Mixa mandeln i matberedaren. Tillsätt resten av ingredienserna. Kör till en slät smet. Häll fyllningen i forrmen. Grädda på nedersta falsen ca 45 min i 200 grader varm ugn. Låt kakan svalna.
- Sikta över florsocker och garnera med citronklyftor och citronmeliss.
Publicerat den
8 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar